21 julio 2020

Protocol covid-19: Mitja Marató Costa Barcelona-Maresme

GESPORT forma part del Comitè de Curses en Ruta liderat per la Fedració Catalana d’Atletisme (FCA) juntament amb altres organitzadors i empreses rellevants de Catalunya. Tots plegats seguim la normativa decretada per les autoritats sanitàries i marcades per la RFEA recollida en el BOE. Amb l’objectiu de garantir la seguretat dels participants, voluntaris i membres de la organització, en aquest protocol POSTCOVID 19 es detallen les mesures de seguretat sanitària que, a dia d’avui, es preveuen aplicar en la Mitja Marató Costa Barcelona Maresme el proper 19 de setembre de 2021. Tots els participants estan obligats a conèixer-lo i complir-lo. 

Cal dir que a mesura que avanci l’estat de la pandèmia aquest protocol pot anar patint modificacions i actualitzacions fins al dia mateix de la cursa. Per tant, preguem la màxima atenció fins l’últim moment. En cas de que aquest protocol contradigui en algun punt el Reglament de la cursa (o qualsevol altre informació que figuri a la web) prevaldran les indicacions d’aquest document.

La prioritat dels organitzadors és mantenir la seguretat i la salut de les persones que d’una manera o altra participin en l’esdeveniment. Això inclou, no només als corredors/es, sinó també els espectadors, voluntaris i equip de la organització. Som conscients que la present edició 2021, a causa de les circumstàncies actuals, el desig dels corredors/es de viure una jornada fantàstica hi serà present, és per això que des de GESPORT i la Regidoria d’Esports dels Ajuntaments de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, posarem tot el que està a les nostres mans per a què així sigui. Els participants, però, han de tenir en compte que l’aplicació de les mesures de seguretat fa que la organització sigui més complexa que en anys anteriors, per tant us demanem col·laboració i paciència. 

Si us plau, respecteu les normes establertes i sigueu considerats amb els voluntaris i la resta de participants. Si entre tots seguim les recomanacions i el protocol establert, podrem gaudir plenament de l’experiència!

RECOLLIDA DE DORSALS I GUARDA ROBA (Pl. Catalunya Calella)

 • Dissabte 18 de setembre 2021 de 16h a 19h a la Plaça Catalunya de Calella (accés restringit a inscrits/es).
 • Diumenge 19 de setembre 2021 de 7h a 8.15h a la Plaça Catalunya de Calella (accés restringit).
 • La recollida de dorsals es realitzarà en fila índia, i es mantindrà la distància social recomanada a la cua de l’entrega de dorsals. Si és necessari es procedirà a fer marques a terra.
 • En el moment de la recollida de dorsal s’entregarà la samarreta tècnica de #elartedecorrer.
 • La samarreta vindrà embalada de fàbrica, i no s’admetran canvis ni emprovar.
 • En el moment de la recollida de dorsals, els participants hauran de signar la Declaració Responsable de Salut referent a la Covid19 que se’ls entregarà en aquell moment. El participant que no signi aquesta declaració, no podrà participar en al cursa.
 • A la Pl. Catalunya hi haurà el guarda-roba. En aquest espai es facilitarà a cada atleta una bossa de plàstic oferta pels voluntaris on podran deixar les seves pertinences dins la bossa i aquesta quedarà tancada fins a la seva recollida.
 • Per complir amb les mesures de seguretat, i evitar aglomeracions, no hi haurà el llistat de dorsals penjat en les instal·lacions, sinó que els atletes hauran de consultar-ho a la web de Xipgroc.cat.

ZONA 0 – Escalfament (Pg. Marítim de Poble Nou – Pineda de Mar) 

En aquesta zona és OBLIGATÒRIA la mascareta en tot moment. Hi haurà habilitada una Zona 0 o d’Escalfament.

A l’entrada de la Zona 0 es prendrà la temperatura a tots/es els corredors/es. Els participants amb una temperatura igual o superior a 37,3 graus no podran participar en la cursa.

CALAIXOS DE SORTIDA (Pg. Marítim Poble Nou – Pineda de Mar)

Hi haurà un calaix únic per als corredors/es èlit davant de la línia de sortida. Demanem siusplau que deixeu prioritat a aquests corredors/es en aquest espai. 

La resta de corredors/es podrán posar-se a continuación d’aquest primer calaix reservat per corredors/es èlit, en la posición que desitgin. 

No hi haurà designació de calaixos ni espais concrets.

Cada corredor/a haurà de portar la mascareta posada fins el moment que passi per l’arc de sortida i hagi sortit de la línia de sortida. Els corredors/es l’hauran de dur guardada fins a l’arribada a meta per tal de tornar-se-la a posar.

 

AVITUALLAMENTS

Les normes de distanciament també s’aplicaran en els avituallaments. 

 • Els avituallaments de la cursa funcionaran amb un format d’autoservei en un espai obert. Es disposarà d’aigua individuals i isotònic i fruita en dos dels avituallaments i a meta.
 •  Per minimitzar el risc d’aglomeracions en les zones d’avituallament la longitud d’aquesta zona serà més àmplia i més llarga amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. 

ARRIBADA/META (c/Església Calella – davant Sports 333)

 • Al arribar a meta, els corredors/es s’hauran de tornar a posar la mascareta. Per aquells que l’hagin perdut durant la cursa, els Voluntaris n’hi entregaran una. 
 • Per evitar acumulació de persones en la zona d’arribada, en el moment que l’atleta arribi a meta, es dirigirà novament cap a la Plaça Catalunya de Calella amb accés controlat, on només hi podran accedir els participants a la prova. Allà hi trobarà l’avituallament final, la bossa del corredor i la recollida de les seves pertinences.

AVITUALLAMENT META I RECOLLIDA GUARDA-ROBA (Pl. Catalunya Calella)

 • L’accés a l’avituallament final estarà controlat i estarà situat a dins de la Plaça Catalunya de Calella amb accés només per a participants.
 • En l’avituallament de meta hi haurà aigua. Dins la bossa del corredor hi trobaran isotònic també.
 • Els corredors/es hauran de portar la mascareta posada en tota la zona comuna d’arribada i avituallament final.
 • L’organització posarà a disposició dels participants gel hidroalcohòlic en totes les zones comunes. 
 • En la mateixa zona (Pl. Catalunya), es podrà recollir les pertinences de cada atleta al Guarda-Roba, al mateix lloc on l’hauran deixat a l’inici de la cursa.

BOSSA DEL CORREDOR (Pl. Catalunya Calella)

 • Un cop el participant hagi recuperat forces en l’avituallament final i recollit les seves pertinences al Guarda-roba, podran recollir la seva bossa del corredor .
 • Per tal d’evitar aglomeracions de participants a la zona d’arribada, preguem als corredors/es, que no s’entretinguin en avituallament i recollida de la roba i vagin passant a recollir la bossa del corredor, així evitarem aglomeracions amb els corredors que vagin arribant a meta.
 • A la bossa del corredor s’inclouran només productes en format individuals i envasats.

COMPLIMENT PARTICIPANT

 • El participant es compromet a complir totes les exigències i recomanacions que faci l’organització per evitar contagis pel Covid-19.
 • El participant es compromet a no sortir a la cursa si nota símptomes que poguessin ser compatibles amb el contagi del Covid-19.
 • El participant declara que és coneixedor, accepta i assumeix que en la situació actual existeix un risc objectiu de contagi de Covid-19 i que no responsabilitzarà a l’organització en cap cas.

L’organització